Apollo Noord Soesterberg

Soest - Soest
Toekomstig aanbod

Koopprijzen n.n.b.

Over dit project

Apollo Noord Soesterberg

Centraal gelegen in Nederland aan de oostzijde van Soesterberg ligt een bosgebied op het voormalig terrein van Kontakt der Kontinenten. Hier verrijst in de komende jaren een unieke woonbuurt met een grote diversiteit aan woningtypen. Zo komen er starterswoningen, rijwoningen, twee-onder-een kapwoningen en vrijstaande woningen. Het karakter van de buurt valt te omschrijven als dorps, ongedwongen en lommerrijk. Midden in het plan wordt een openbaar park gerealiseerd waar de bewoners in hun vrije tijd heerlijk kunnen genieten en de kinderen lekker kunnen spelen. Apollo Noord ligt nabij de uitvalswegen en nabij diverse recreatiegebieden.

Aan de oostkant van Soesterberg, langs de Amersfoortsestraat achter het Kontakt der Kontinenten, komt een nieuwe woonwijk: Apollo Noord. Het bestaat uit twee projecten: Kontakt der Kontinenten en Oude Tempel. Daarnaast komt ook Sauna Soesterberg op dit gedeelte van Soesterberg. Verplaatsing van de huidige sauna is noodzakelijk om de oostelijke natuurverbinding mogelijk te maken en voldoende ruimte te geven aan Ecoduct Boele Staal dat wordt gebouwd over de N237. De bouw van de Sauna is april 2014 gestart en opent naar verwachting in het najaar van 2015.

Kontakt der Kontinenten is een gebied van circa 8 hectare bosgrond, waar in samenspraak tussen gemeente Soest en een ontwikkelaar een stedenbouwkundig plan voor is gemaakt. Uitgangspunt voor de planvorming is 50% woningen en 50% bos(behoud). Het wordt een flexibel plan met ruime grondgebonden kavels met een gunstige verhouding prijs-kwaliteit. Met de opbrengsten van deze woningbouw worden investeringen in het groen van Hart van de Heuvelrug gefinancierd.

Landgoed Oude Tempel, een historisch landgoed in het dorp Soesterberg aan de Oude Tempellaan, vormt de fraaie setting voor de woonlocatie Oude Tempel. Het stedenbouwkundige kader is juli 2014 vastgesteld. Te midden van eeuwenoude beukenlanen, in de nabijheid van het oude landhuis, worden hier 230 tot 300 woningen gebouwd. De feitelijke realisatie van woningen is voorzien vanaf 2016. Om dit mogelijk te maken wordt eerst een bestemmingsplan opgesteld.

Meer informatie

Kenmerken

Project
Apollo Noord Soesterberg
Koopwoningen
180 (waarvan 180 beschikbaar)
Type woningen
2-onder-1-kap, Eengezinswoning, Hoekwoning, Tussenwoning, Vrijstaand

Voorzieningen

Tuin
Tuin
Bijgebouwen
Schuur (hout)
Verwarming
CV-ketel (HR)
Voorz. binnen 1 Km.
Apotheek, Basisschool, Busstation, Fitness, Huisarts, Kinderdagopvang, Restaurant/cafetaria, Sportcomplex, Supermarkt, Tandarts, Voortgezet onderwijs, Winkelcentrum

Locatie

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Soest.

Aanmelden